O tarta minunata, care-mi pare ca se face aproape singura si zici ca a fost facuta la vreo super patiserie 😊.
Ingrediente:
Pui aluatul in forma de tarta, dupa ce ai uns putin forma cu unt si il coci in cuptorul incins.
Intre timp, pui pe foc o tigaie cu 2 lg ulei de masline, peste care adaugi amestecand: cateva ramuri mici de cimbru, cateii de usturoi taiati marunt, ceapa taiata felii subtiri, sare, cartofii dulci taiati cuburi. Pui capacul si lasi pe foc cateva minute, cat sa se combine aromele.
Separat, amesteci intr-un bol 3 oua, smantana, condimentele (paprika, chili, sare), iar in blender faci un sos pesto cu salata nasturel (sau busuioc / leurda), mugurii de pin, sucul de la o lamaie, sare si ulei de masline cat sa se lege acest sos minunat.
Acum ai toate elementele pregatite pentru combinatia finala: adaugi peste aluatul copt legumele din tigaie (fara tulpinele de cimbru), crema de ou (pe care nu o amesteci cu legumele), bucati mari din branza de capra, iar la final pui cu lingura, din loc in loc, sosul pesto.
Lasi la cuptor 40 de minute, ai rabdare sa se raceasca si pe urma mananci. Stiu. Arata minunat si miroase irezistibil si e greu 😊. Dar rece este si mai buna.
Sa gatesti cu drag,
Loredana
Articole recente
Tiramisu sau menta in ghiveci?
Tarta cu cartofi dulci si branza de capra
Paine cu masline si branza cu mucegai
Salata cu rucola, kiwi si branza de capra
Sparanghel tras in dulceata de ardei iute
Cum sa pregatesti acasa o masa pentru un party restrans?