Varianta asta de creveti este pentru mine foarte potrivita atunci cand vreau sa gatesc ceva rapid si savuros. Imi aminteste de vacante, iar daca pun alaturi si o paine cu masline si branza cu mucegai, e musai sa sterg cu ea sosul ramas pe castron.
Amesteci intr-un castron usturoiul taiat felii subtiri, uleiul de masline, sarea, paprika afumata, ardeiul iute, cognac-ul, zeama de la o lamaie, dupa care adaugi crevetii. Pentru a se combina bine aromele impreuna cu crevetii, lasi castronul la rece cateva ore, dupa care pui la cuptor toata minunatia asta pentru vreo 20 de minute. In mod normal, feliile de usturoi se prajesc cu ardeiul chili in uleiul de masline, dar eu aleg sa prajesc mai putin si sa gatesc atat cat se poate la cuptor. La final, adaugi patrunjelul tocat si mananci tu tot cu prietenii, alaturi de patatas bravas (cartofi prajiti cu sos iute rosu) sau cu o paine buna.
Sa gatesti cu drag,
Loredana
Articole recente
Tiramisu sau menta in ghiveci?
Tarta cu cartofi dulci si branza de capra
Paine cu masline si branza cu mucegai
Salata cu rucola, kiwi si branza de capra
Sparanghel tras in dulceata de ardei iute
Cum sa pregatesti acasa o masa pentru un party restrans?