Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor


Treaba asta cu friptura la cuptor e foarte complexa 😊. Adica aproape toate retetele mele se invart in jurul acestei fripturi. De fapt, acestui gen de mancare, pentru ca prefer sa gatesc simplu, asa cum cred ca ai mai citit, si sa fac combinatii, sa le amestec si sa le las sa se faca la cuptor, iar eu sa-mi vad de alte lucruri.

Ce vreau sa stii este ca reteta este orientativa si in functie de gustul tau sau al celor pentru care gatesti, poti adauga, schimba sau micsora cantitatea de condimente, precum si tipul carnii. De data aceasta am folosit bucati de ceafa de porc fara os, dar la fel de bine poti pune la gatit o pulpa mai mare de porc, pe care va fi nevoie sa o lasi mai mult la cuptor, in jur de 6, 7 ore, dupa ce ai lasat-o o noapte prin frigider sa se regaseasca printre aromele condimentelor puse de tine.

Daca nu vrei carne de porc, poti inlocui cu pulpe dezosate sau piept de pui sau de curcan, dar sa ai grija sa inlocuiesti si vinul rosul cu un vin alb.

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor


Friptura de porc la cuptor - ingrediente

Ce condimente am folosit de aceasta data, la aproximativ 1,5 kg de ceafa de porc?

  • usturoi mult. Tu pui cat iti place 😊
  • o lingurita rasa de sare. Este super suficienta. Eu folosesc sare roz de Himalaya;
  • ghimbir – cam 3 cm de radacina;
  • nucsoara, turmeric, chilli, boia (paprika) afumata. Vezi in poza care au fost proportiile puse de mine;
  • 5 pufuri de ulei de masline;
  • vin rosu.

Friptura de porc la cuptor - mod de lucru

Le-am pus intr-un blender, am dat carnea pe toate partile prin acest amestec, le-am asezat frumos unele peste altele intr-o tava de cozonac (dupa ce am pus niste hartie de copt in tava), le-am apasat bine sa nu las loc intre bucati, iar dupa 3 ore de stat in cuptor la 150 grade, am avut o friptura cu gust, fina si suculenta. O singura data am deschis cuptorul, cam dupa vreo ora si ceva, si am zis sa nu las carnea de deasupra fara sosul minunat din tava, asa ca am pus cu lingura generos peste tot.

Aceasta friptura o poti gati ca fel principal, la care adaugi diverse salate sau garnituri, iar daca iti ramane (si e bine sa iti ramana, asa ca faci mai multa), o folosesti a doua zi in sandwichuri, cu lipie sau cu chifla.   

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor

Little Kitchen - Friptura de porc la cuptor


Sa gatesti cu drag,
Loredana