Ce-mi place la aceasta salata este ca are foarte multe texturi si arome. Este dulce, acrisoara, untoasa, crocanta si putin picanta, iuteala fiind data de rucola. Merge sa o mananci simpla, sa o adaugi in sandwichuri sau alaturi de un fel principal de mancare.
Ingrediente:
Incepe prin a pune o tigaie pe foc la care adaugi uleiul si o lingura de seminte de susan. Le prajesti rapid, cu atentie sa nu se arda.
Dai la o parte tigaia sa se raceasca putin si pregatesti un castron / platou frumos unde va sta si va defila aceasta salata neasteptata. Acum nu ramane decat sa asezi sosul si ingredientele. Daca pregatesti salata cu ceva timp inainte, pune sosul in castron si salata deasupra; amestecandu-le la momentul servirii. O sa ai o salata proaspata, chiar daca o prepari de seara pentru dimineata sa o iei la serviciu.
Asadar, pui in castron semintele de susan prajite usor impreuna cu uleiul din tigaie, adaugi cei 2 catei de usturoi dati printr-o razatoare fina sau prin aparatul de presat, zeama de lamaie, sarea si piperul.
Amesteci bine sosul si incepi sa adaugi: rucola, ceapa rosie taiata fasii subtiri, kiwi taiat cubulete mici, branza de capra (pe care ai faramitat-o direct peste salata), marar tocat fin si lingura de susan ramasa.
Dupa ce duci la masa salata, amesteca de jos in sus usor, cu grija, ca aromele din sosul aflat pe fundul castronului sa se intrepatrunda cu restul ingredientelor. Mie imi place sa adaug si castravete, dar din cel autentic, romanesc.
Sa gatesti cu drag,
Loredana
Articole recente
Tiramisu sau menta in ghiveci?
Tarta cu cartofi dulci si branza de capra
Paine cu masline si branza cu mucegai
Salata cu rucola, kiwi si branza de capra
Sparanghel tras in dulceata de ardei iute
Cum sa pregatesti acasa o masa pentru un party restrans?