Little kitchen - Reteta sparanghel tras in dulceata de ardei iute

Sparanghel tras in dulceata de ardei iute


Aceasta reteta este cea mai simpla din lume. Stiu ca nu sunt multi fani de sparanghel, dar crede-ma, dupa ce gusti chestia asta, o sa cauti motive sa o tot faci si sa o potrivesti in cat mai multe combinatii.

Am vazut ca se poarta bacon infasurat pe sparanghel si alte minunatii, dar eu prefer sparanghelul simplu, la care pot adauga branzeturi sau un ou posat, avocado si salata – neaparat cu putina rucola 😊. Daca esti in moodul de a manca bacon, rumenesi usor cateva felii subtiri in cuptor pe care le pui in tava cu hartie de copt, dupa care le asezi pe o farfurie frumoasa, alaturi de acest sparanghel delicios si salata care iti place (sper ca si tie iti place rucola, nu? 😊).

Revenind, iti spun acum care e treaba cu aceasta reteta:

  • iei o legatura frumoasa si proaspata de sparanghel;
  • speli bine fiecare bucata;
  • indepartezi capatul lemnos, indoind pana se rupe partea fibroasa de partea frageda;
  • nu arunca capatul lemnos. Poti face o supa crema delicioasa cu aceasta parte. Daca nu o gatesti tot acum, pune cotoarele intr-o punga la congelator, etichetand cu detaliile produsului si data. Crede-ma, o sa uiti ce e acolo si cand ai pus in congelator 😊;
  • daca il folosesti pe post de garnitura, lasi sparanghelul intreg. Eu am taiat de aceasta data fiecare bucata in trei, sa fie usor de adaugat in sandwichuri;  
  • incingi o tigaie si adaugi cateva pufuri de ulei de masline si un praf de sare;
  • pui bucatile de sparanghel si le lasi 2 minute sa sfaraie putin la foc mic;
  • adaugi o lingura generoasa de dulceata de ardei iute;
  • eu am trisat putin si am mai adaugat si niste chilli 😊;
  • amesteci de cateva ori in tigaie si e gata;
  • pui tigaia sa se raceasca rapid sau transferi sparanghelul pe o farfurie, pentru a nu se continua procesul de gatire. Important este sa fie crocant si moale in acelasi timp, iar culoarea sa ramana verde.

Asa cum ti-am spus, e o treaba simpla, dureaza cateva minute sa speli si sa cureti sparanghelul si vreo 4 - 5 minute sa il gatesti. Si alte cateva minute sa il mananci.
P.S. Chiar daca e spicy, mie imi place sa il mananc si direct din tigaie.

Little Kitchen - Sparanghel tras in dulceata de ardei iute

Little Kitchen - Sparanghel tras in dulceata de ardei iute

alt="Little Kitchen - Sparanghel tras in dulceata de ardei iute"

alt="Little Kitchen - Sparanghel tras in dulceata de ardei iute"

alt="Little Kitchen - Sparanghel tras in dulceata de ardei iute"

alt="Little Kitchen - Sparanghel tras in dulceata de ardei iute"


Sa gatesti cu drag,
Loredana