Trec repede la ingrediente si detalii de pregatire, pentru ca vreau sa ai timp sa o savurezi in liniste. Este o pasca fina, cu multe arome si texturi diferite si chiar cred ca merita sa o testezi 😊.
Incepi prin a pune stafidele la inmuiat cu esenta de rom si Rom din belsug, ungi vasul pentru pasca cu unt si il pudrezi cu faina si…dai drumul la cuptor la 170 gr.
Pui intr-un bol branza de vaci. Daca este zemoasa, o scurgi de zeama. Este important ca branza sa fie grasa si cat mai uscata. Adaugi sarea, zaharul pudra, zaharul vanilat, faina si coaja de portocala. Amesteci si pui in continuare usor smantana. Separi ouale si pastrezi albusurile pentru o omleta de albusuri, la care adaugi putina sare, mult marar si fulgi de ceapa caramelizata. 😊 Revenind la pasca, bati bine galbenusurile impreuna cu zeama de portocale si le adaugi peste compozitia de branza. Acum iei stafidele si le scurgi bine intr-o sita si tai in bucati mici ciocolata neagra.
Ce-ti mai ramane de facut – sa alegi cum vrei sa ai in pasca stafidele si ciocolata. Daca vrei sa le gasesti prin toata pasca, le pui in compozitie, amesteci usor, pui totul in vas si lasi in cuptor aproximativ 1 ora. Eu am pus jumatate de compozitie, am adaugat un strat de ciocolata & stafide si am completat cu restul compozitiei.
Cand e gata, nu o mananci 😊. O lasi in vas sa se raceasca bine, o scoti usor din vas si o poti orna cum iti place. Ca idee – topesti la bain-marie o ciocolata neagra si adaugi putin lapte pentru lichiditate. Pui acest toping peste pasca si presari bucati de arahide, ciocolata sau bucati mici de fructe.
Sa gatesti cu drag,
Loredana
Articole recente
Tiramisu sau menta in ghiveci?
Tarta cu cartofi dulci si branza de capra
Paine cu masline si branza cu mucegai
Salata cu rucola, kiwi si branza de capra
Sparanghel tras in dulceata de ardei iute
Cum sa pregatesti acasa o masa pentru un party restrans?