Pasca fara aluat

Pasca fara aluat


Trec repede la ingrediente si detalii de pregatire, pentru ca vreau sa ai timp sa o savurezi in liniste. Este o pasca fina, cu multe arome si texturi diferite si chiar cred ca merita sa o testezi 😊. 

Pasca fara aluat - ingrediente

Ingrediente pentru un vas cu diametrul de 16 cm - eu am folosit o forma de copt rotunda si cu gaura in mijloc:

  • 600 g branza de vaci grasa, sub forma de pasta
  • ½ lgta sare
  • 4 plicuri de zahar vanilat sau 2 lg extract natural de vanilie Bourbon
  • 110 gr zahar pudra
  • 25 g faina
  • coaja rasa de portocala
  • 150 g smantana grasa. Eu am folosita smantana Gusturi Romanesti, cu 30% grasime
  • 6 galbenusuri
  • 2 lg zeama de portocala
  • 100 g stafide inmuiate in esenta de rom si Rom
  • 1 ciocolata neagra pentru amestec pasca
  • 1 ciocolata neagra pentru ornat

Pasca fara aluat - mod preparare

Incepi prin a pune stafidele la inmuiat cu esenta de rom si Rom din belsug, ungi vasul pentru pasca cu unt si il pudrezi cu faina si…dai drumul la cuptor la 170 gr.


Pasca fara aluat

Pui intr-un bol branza de vaci. Daca este zemoasa, o scurgi de zeama. Este important ca branza sa fie grasa si cat mai uscata. Adaugi sarea, zaharul pudra, zaharul vanilat, faina si coaja de portocala. Amesteci si pui in continuare usor smantana. Separi ouale si pastrezi albusurile pentru o omleta de albusuri, la care adaugi putina sare, mult marar si fulgi de ceapa caramelizata. 😊 Revenind la pasca, bati bine galbenusurile impreuna cu zeama de portocale si le adaugi peste compozitia de branza. Acum iei stafidele si le scurgi bine intr-o sita si tai in bucati mici ciocolata neagra.

Ce-ti mai ramane de facut – sa alegi cum vrei sa ai in pasca stafidele si ciocolata. Daca vrei sa le gasesti prin toata pasca, le pui in compozitie, amesteci usor, pui totul in vas si lasi in cuptor aproximativ 1 ora. Eu am pus jumatate de compozitie, am adaugat un strat de ciocolata & stafide si am completat cu restul compozitiei.

Cand e gata, nu o mananci 😊. O lasi in vas sa se raceasca bine, o scoti usor din vas si o poti orna cum iti place. Ca idee – topesti la bain-marie o ciocolata neagra si adaugi putin lapte pentru lichiditate. Pui acest toping peste pasca si presari bucati de arahide, ciocolata sau bucati mici de fructe.


Pasca fara aluat

Sa gatesti cu drag,
Loredana