Cum sa pregatesti acasa o masa pentru un party restrans?
Zilele trecute a fost ziua fiului meu si m-am gandit sa iti arat cum as pregati eu o masa rapida, savuroasa si in acelasi timp de sarbatoare, cu feluri de mancare potrivite cam pentru toate varstele, daca reglezi cantitatile de condimente.

Ca pasi, am inceput cu vedeta mesei –
friptura de porc la cuptor. De aceasta data am folosit carne de porc, pe care am spalat-o, am sters-o cu un prosop de hartie si dupa ce am adaugat ingredientele, am lasat-o la cuptor aproximativ 3 ore. A iesit o minunatie, de se topea in gura. Ce imi place cand fac carne la cuptor, fie ca este sub forma unor bucati mai mici, fie pulpa intreaga, este ca o folosesc atat ca fel principal, la care adaug garnitura sau salata, cat si in diverse combinatii de sandwichuri, cu lipie sau chifla de hamburger.





Dupa ce am lasat carnea in cuptor, am trecut la garnituri –
sparanghel tras in dulceata de ardei iute,
guacamole,
salata coleslaw si
salata cu rucola, kiwi si branza de capra – o salata fina si in acelasi timp crocanta si delicioasa.
Dupa salate, am facut doua sosuri minunate, cu care poti inlocui sosurile si maionezele din comert – iaurt cu usturoi si sos barbeque. Crede-ma, sunt atat de bune, ca le poti manca pe paine, fara sa mai fie nevoie de altceva.
Cat am lasat sosul barbeque in cuptor, am pregatit un desert rapid, dulce si foarte bun – fursecul urias. Acest fursec se face in tigaie, fara sa fie nevoie de munca si vase de spalat. Atentie insa – sa nu il faci des. Creeaza dependenta 😊.
Dupa ce am lasat fursecul minunat in tigaie la copt, am pregatit rapid platoul cu branzeturi, painea putin prajita, stropita cu ulei de masline, peste care am frecat un catel de usturoi, iar separat, pe un platou, am pus branza burrata, am taiat cateva rosii cherry, am adaugat putina sare, doua pufuri de ulei de masline, un puf de otet balsamic si cateva frunze de busuioc.
Pana sa incepi petrecerea nu mai e mult. Scoti carnea din cuptor sa se odihneasca putin, scurgi sosul intr-un vas mic si pui friptura pe un platou/fund special de carne frumos. Acum, asezi pe o masa sau bufet tot ce ai pregatit, tai marunt o parte din friptura, iar fiecare invitat isi pregateste felul de mancare dorit – wrap sau pulled pork. Tu ce preferi? Eu le-as manca pe toate 😊.
PS. Stai fara grija. Postez pe rand toate retetele.
Sa gatesti cu drag,
Loredana