Daca vei gati treaba asta, iti spun ca o sa vrei sa o faci mereu. Sotul meu mi-a spus intr-o dimineata sa nu muncesc in ziua respectiva si sa ii fac cat de multe chiftele din falafel pot 😊.
Asa ca vei avea super succes, gatind ceva super rapid si super gustos.
Ingrediente pentru aproximativ 11 chifle de hamburger:
Strecori fasolea de zeama si o pastrezi. Din zeama vei face un sos minunat.
Clatesti boabele sub jet de apa, le faci pasta in blender si adaugi usturoiul dat prin presa, ceapa tocata marunt, condimentele, patrunjelul maruntit si oul / banana / amestecul de apa cu chia. La final, adaugi faina de naut (daca nu ai, e foarte buna si faina de secara) cat sa fie amestecul potrivit de tare, sa nu cada de pe lingura.
Pregatesti o tava cu hartie de copt si un bol de apa, prin care iti treci mainile de fiecare data cand faci chiftelele de hamburger, pulverizezi cu putin ulei la final si le pui la cuptor pentru 25 – 30 de minute la 200 gr, cat sa fie crocante la exterior si pufoase in interior.
Din zeama de la iahnie, faci un sos pentru hamburger:
Ingrediente sos:
Sosul il poti folosi pentru cartofii pe care ii alaturi hamburgerului sau poti face o salata coleslaw din varza rosie (proaspata sau murata), varza alba si ce mai vrei tu, peste care pui acest sos, amesteci si il adaugi in chifla hamburgerului.
Sa gatesti cu drag,
Loredana
Articole recente
Tiramisu sau menta in ghiveci?
Tarta cu cartofi dulci si branza de capra
Paine cu masline si branza cu mucegai
Salata cu rucola, kiwi si branza de capra
Sparanghel tras in dulceata de ardei iute
Cum sa pregatesti acasa o masa pentru un party restrans?