Falafel din iahnie de fasole


Daca vei gati treaba asta, iti spun ca o sa vrei sa o faci mereu. Sotul meu mi-a spus intr-o dimineata sa nu muncesc in ziua respectiva si sa ii fac cat de multe chiftele din falafel pot 😊.

Asa ca vei avea super succes, gatind ceva super rapid si super gustos.

Ingrediente pentru aproximativ 11 chifle de hamburger:

  • 3 cutii iahnie de fasole;
  • 5 catei de usturoi (sau chiar mai multi);
  • o ceapa alba;
  • un ou. Il poti inlocui cu o banana sau cu o lingura de seminte de chia, la care adaugi doua linguri de apa intr-un bol; lasand amestecul sa se gelatineze timp de 10-15 minute;
  • condimente dupa gust – turmeric, ghimbir, pudra de ardei iute, paprika afumata, chimen, coriandru macinat, curry. Poti pune aproximativ cate o lingura din fiecare. Eu am pus mai mult 😊;
  • faina de naut (sau de secara);
  • mult patrunjel.



Strecori fasolea de zeama si o pastrezi. Din zeama vei face un sos minunat.

Clatesti boabele sub jet de apa, le faci pasta in blender si adaugi usturoiul dat prin presa, ceapa tocata marunt, condimentele, patrunjelul maruntit si oul / banana / amestecul de apa cu chia. La final, adaugi faina de naut (daca nu ai, e foarte buna si faina de secara) cat sa fie amestecul potrivit de tare, sa nu cada de pe lingura.

Pregatesti o tava cu hartie de copt si un bol de apa, prin care iti treci mainile de fiecare data cand faci chiftelele de hamburger, pulverizezi cu putin ulei la final si le pui la cuptor pentru 25 – 30 de minute la 200 gr, cat sa fie crocante la exterior si pufoase in interior.

Din zeama de la iahnie, faci un sos pentru hamburger:

Ingrediente sos:

  • 3 catei de usturoi;
  • sos iute;
  • piper.

Sosul il poti folosi pentru cartofii pe care ii alaturi hamburgerului sau poti face o salata coleslaw din varza rosie (proaspata sau murata), varza alba si ce mai vrei tu, peste care pui acest sos, amesteci si il adaugi in chifla hamburgerului.






Sa gatesti cu drag,
Loredana