Sosul barbeque homemade este ceva incredibil. Zici ca n-ai cum sa faci tu o chestie atat de buna si, in aceasi timp, atat de usor de realizat.
Ia o tigaie cu maner rezistent pentru cuptor si pune-o la foc mic impreuna cu uleiul. Cand acesta se incinge, adauga ceapa tocata foarte marunt. Amesteca timp de cateva minute, pana cand se inmoaie. Curata usturoiul si dupa ce il dai pe o razatoare fina, adauga-l in tigaie si lasa totul pe foc inca 2 - 3 minute.
In aceasta etapa, pui otetul si zaharul brun, pentru echilibrarea aciditatii. Dupa ce ai amestecat bine, adauga condimentele (mustarul, boiaua afumata, sarea, pudra chili), sosurile (sosul de soia, sosul Worcestershire) si pasta de rosii.
Imediat ce incepe sa fiarba, da la cuptor pentru aproximativ 15 minute si e gata.
E absolut minunat. Un sos potrivit pentru multe combinatii, fie ca vrei sa il folosesti la hamburger, wrap sau aripioare, este perfect. 😊
Sa gatesti cu drag,
Loredana
Articole recente
Tiramisu sau menta in ghiveci?
Tarta cu cartofi dulci si branza de capra
Paine cu masline si branza cu mucegai
Salata cu rucola, kiwi si branza de capra
Sparanghel tras in dulceata de ardei iute
Cum sa pregatesti acasa o masa pentru un party restrans?