Reteta Tiramisu - Little Kitchen

Tiramisu sau menta in ghiveci?


Ce-mi place la tiramisu, pe langa gust si consistenta, este ca il pot face sa arate spectaculos, iar la final pare ca avem menta in ghiveci, nu un desert.

Ingrediente:

  • 400 ml cafea espresso
  • 2 lg zahar
  • 2-3 lg lichior amaretto
  • 500 g mascarpone
  • 90 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g piscoturi
  • 2 lg de cacao
  • 200 g fulgi de cacao
  • crengute de menta proaspta

Reteta Tiramisu - Little Kitchen

Prepari cafeaua, adaugi zaharul, iar cand s-a racit, pui lichiorul amaretto.

Intr-un castron amesteci mascarpone cu zaharul pudra vanilat, iar in alt bol mixezi frisca lichida pana se intareste, apoi o incorporezi usor, de jos in sus, in crema mascarpone.

Acum ai ajuns la momentul meu preferat – plantarea mentei 😊. Iei cate un piscot si il scufunzi in cafea timp de 1-2 secunde si il asezi in vasul sub forma de ghiveci. Dupa ce ai asezat primul strat de piscoturi, pui un strat de crema mascarpone, urmat de un strat de fulgi de cacao. Acesti fulgi de cacao sunt fulgi de ciocolata maruntita si iti poti imagina ca arata ca un strat de pamant. Pui inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea, iar deasupra un strat de crema. La final, presari cacao si fulgi de cacao, astfel incat sa nu se vada deloc stratul de mascarpone, si lasi in frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Nu uita sa pui si crengute de menta proaspata chiar la momentul prezentarii si sa nu lasi prea mult timp pana mananci, pentru ca se ofilesc repede. Bine, e un tiramisu atat de bun, fin si crocant in acelasi timp, incat sigur nu au timp sa se ofileasca 😊.


Reteta Tiramisu - Little Kitchen

Reteta Tiramisu - Little Kitchen

Reteta Tiramisu - Little Kitchen

Reteta Tiramisu - Little Kitchen

Reteta Tiramisu - Little Kitchen


Sa gatesti cu drag,
Loredana